Detaylar

Tarih Söyleşileri'nin bu bölümünde, Medipol Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayten Altıntaş ile "gül"ün tarihini konuşuyoruz. #tarihsöyleşileri #aytenaltıntaş #coşkunyılmaz Tarih Söyleşileri'nin diğer bölümleri için: http://bit.ly/tarihsöylesileri TRT 2 YouTube kanalına abone olmak için: https://bit.ly/2V0TZDD Tüm bölümler ve daha fazlası için bizi takipte kalın: https://www.trt2.com.tr/ https://www.youtube.com/trt2 https://www.instagram.com/trt2 https://www.twitter.com/trt2tv https://www.facebook.com/trt2

Eğitmen Profili

6.png
  • Osmanlı Tıbbı
  • Geleneksel Tıp
  • TekŞifa

Prof. Dr. Ayten Altıntaş

Kadim Tıp Tarihi

Prof. Dr. Ayten Altıntaş Tokat’ta doğdu. İlk, orta ve lise öğretimini Konya’da yaptı. Yüksek öğrenimini İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesinde tamamladı. 1975 yılından beri Tıp Tarihi çalışmaları içindedir. 1980 yılında Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Tıp Tarihi ve Deontoloji Anabilim Dalı kadrosuna geçmiş, 1982 yılında Doktor, 1988 yılında Doçent, 1996 yılında Profesör unvanını almıştır. Prof. Dr. Ayten Altıntaş araştırmalarını öncelikle Türk Tıp Tarihi konusunda yapmaktadır. Osmanlı tıbbında tedavi, kokulu gülün Osmanlı tıbbındaki yeri, Osmanlı hekimlerinin Sağlıklı Yaşam kuralları bu çalışmaların ürünüdür. Tıp Tarihi ve Etik konusunda Ders notlarının dışında 240 araştırma makalesi, 9 adet kitabı vardır. Prof. Dr. Ayten Altıntaş son senelerde araştırmalarının daha geniş kitlelere ulaşması, bu konu ile ilgilenenlere faydalı olması amacı ile yayınlar yapmaktadır. Cerrahpaşa Tıp Fakültesindeki 35 yılın birikimi olan “Hastahaneden Fakülteye Cerrahpaşa”, Osmanlı Tıbbını tanıtma çabasında ilk adım olan “Osmanlı Hekimlerinin Sağlık Kuralları” kitapları bu amaçla yayınlanmıştır. Osmanlı Tıbbının önemli ilacı gül için; “Gül Gülsuyu Tarihte, Tedavide ve Gelenekteki Yeri”, “GÜL İlaçların En Güzeli”, “Isparta Gülü, Önemi-Tarihçesi-Kullanılışı” “Ruh ve Bedenin İlacı Gül” kitapları okuyucu ile buluşmuştur. Prof. Dr. Ayten Altıntaş Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ndeki 37 senelik hizmetinden sonra emekli olmuştur. Halen İstanbul Medipol Üniversitesi, Tıp Fakültesi Tıp tarihi ve Etik Anabilim Dalında çalışmalarını sürdürmektedir.

Bu Kursa neden kayıt olmalıyım.?


Aşamalı öğrenme için planlanmıştır. Her seviye için eğitim içerir. Sağlık çalışanları veya Geleneksel TIP ile iştigal edenler akademik çalışmalarla mevcut bilgilerini karşılaştırabilecekler.